Hiperaktivitás ADHD és az Omega 3

Hiperaktivitással járó magatartászavar (ADHD) illetve a figyelem hiánya és az Omega 3 zsírsavak

A hiperaktivitás az egyik leggyakoribb gyermekkori magatartászavarrá vált.

Az ilyen problémával küszködő gyerekek majdnem őrületbe kergetik szüleiket és tanáraikat, ugyanis krónikus figyelemhiány, impulzivitás és hiperaktivitás jellemző rájuk. A manapság elfogadott gyógymód a figyelemfokozó gyógyszerek szedése is. Dr. Simo-poulos szerint azonban eljöhet az a nap is, amikor helyette inkább halat írnak fel ebédre. Kapcsolatot találtak ugyanis a zsírsavak és az efféle magatartászavar között.
Felfedezték, hogy a hiperaktív fiúknak jóval alacsonyabb volt mind az EPS-, mind pedig a DHS-szintje mint azoknak, akik nem szenvedtek ilyen magatartászavarban.

adhd hiperaktivitás omega 3 hatása

A DHS mind a szem, mind pedig az agy kéregállományának működéséhez szükséges. A kéregállomány az agy azon része, mely a memóriáért és a gondolkodásért felelős. Ezenkívül a hiperaktivitás jóval több fiút, mint lányt sújt, a fiúknak ugyanis jóval több omega-3 olajra van szükségük magzatkorukban és a születés után is.
Az ilyen magatartászavarral küszködő gyerekek közül jóval többen szenvednek allergiától, asztmától, ekcémától, fejfájástól, hasfájástól, fül-fertőzésektől és száraz bőrtől, mint azok, akiknek nincsenek viselkedési problémáik. Dr. Rudin szerint ezek a panaszok mind az általa „modernizációs tünetegyüttesnek hívott betegség” részei, amely viszont az omega-3-hiányban gyökeredző alultápláltság eredménye.
Vagy véletlen egybeesés lenne csupán, hogy az Egyesült Államokban a fenti tünetegyüttesben szenvedő gyerekek száma együtt nő az előre gyártott élelmiszerek transzzsírsav tartalmával?

A péksütemények, a sült krumpli, a chipsek és sok más, a gyerekek által kedvelt rágcsálnivaló mára már tele van félig hidrogénezett olajakból előállított transzzsírsavakkal. Ahogy ezek az álzsírok lassan kiszorítják a gyerekek szöveteiből a már amúgy is kevés omega-3 zsírsavakat, az alapvető életfunkciók is gyengülnek, amit csak az omega-3 olajok tudnak visszafordítani.

Forrás: Clara Felix – All About Omega-3 Oils (1998)

Olvass tovább – Mik a Traszzsírok »»»

 

Zinzino BalanceOil vásárlás >>>

hiperaktivitás adhd omega 3

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebookyoutube

Comments are closed.

Show
Hide