Omega 3 kapszula vagy Omega 3 olaj a jobb?

Omega 3 olaj vagy Omega 3 kapszula a jobb?

1 – első és legfontosabb szempont a termék összetétele. Vizsgáljuk meg, hogy mivel van töltve a kapszula illetve az üveg, olaj változat esetében.
Az általam nézett kapszulák natúr halolajjal vannak töltve és az olajok is natúr halolajak.
Példát nem írok, mert elég bemenni egy DM-be, Rossmann-ba Müller-be illetve sok biobolt egyikébe, óriási a kínálat főleg az omega 3 kapszulából.
Hiába magas EPA és DHA értéket adnak meg egy termék címkéjén, a hatékonyságához és felszívódásához kell, hogy tartalmazzon növényi polifenolt illetve D3 vitamint.
Amennyiben talál a bolt polcán olyan kapszulát mi tartalmazza a fenti összetevőket is, akkor már csak az adagolás lesz kérdéses.

omega 3 kapszula vagy olaj ? melyik a jobb

2 – Az adagolás szerinti szempontok.
Omega 3 bevitelt vizsgálva a különféle termékeknél, úgy átlagosan mondható, hogy testsúly kilónként 0,1 és 0,15 ml között mozog az ajánlott napi fogyasztás.
Vegyünk egy átlagot 0,12 ml és 80 kg felnőtt ember napi ajánlott Omega 3 bevitele 9,6 ml azaz kb. egy evőkanálnyi.
Ez azt jelenti, hogy legalább 10 kapszula kellene naponta lenyelni az optimális eredmény eléréséhez. Az Omega 3 olajat ezzel szemben csak betöltjük folyadékba illetve egy evőkanálba és egy alkalommal megvan a napi adag.

3 – A kapszula adagokról
A kapszula adagolásával van még egy nagy probléma. Sok vitamin és gyógyszer van kapszulás kiszerelésbe, melyekből általában napi egy kapszula az adag. Hajlamos az ember napi rutinként Omega 3 kapszulából is naponta egyet fogyasztani abban a tudatban, hogy eleget tett egészségének. Még ha kiváló minőségű, polifenol és D3 vitamin tartalmú Omega 3 olajjal van töltve a kapszula, az egy darab hosszabb távon sem fejt ki pozitív hatást, mivel kb. egy evőkanálnyi omega 3 olajra van szükség.

4 – Gyermekek esetében a kapszula lenyelése problémát okoz a mérete miatt, mivel a legnagyobb méretű gélkapszulákat használják.

5 – Az emberek nagyon kis hányada allergiás reakciót mutat a gélkapszulával, amely ugyanabból az anyagból készül, mint a zselatin.

6 – A kapszulák zselatinból készülnek, melyhez a sertések és a tehenek testrészeit használják fel. Ezért bizonyos csoportok számára kizáró határokat eredményez.

7 – A folyékony Omega 3 olaj keverhető állat eledelekkel is, így az állatok életminősége is javítható.

8 – A kapszulában nem lehet ellenőrizni az olaj állapotát, ami előfordul, hogy a dobozán feltüntetett lejárati dátum előtt már megavasodott. A romlott olaj fogyasztása oxidatív stresszt eredményezhet az elő sejtek számára, ami csökkenti a szervezet antioxidáns szintjét, előnytelen folyamatokat beindítva.

 

Zinzino BalanceOil vásárlás >>>

omega 3 olaj vagy kapszula

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblr
Facebookyoutube

Comments are closed.

Show
Hide